Close
Søk
Filters

1600-talls himling

1600-talls himling

 

Restaurant Einer er etablert i en gammel bygård i Kvadraturen i Oslo, som stammer helt tilbake fra begynnelsen av 1600-tallet. Det vakre taket har et helt spesielt, sort barokk-mønster, og det regnes som et av Norges eldste tak, og er derfor fredet. 

 

 Foto: Fargerike

 

I det lange vinduet mot veien er det benyttet to ulike lin-gardiner, og disse er hengt på doble Nexty gardinskinner i en matt, sort farge. Gardinene i grå lin passer perfekt sammen med det mørke taket, og gir et lun og godt inntrykk.

Bruk av doble skinner gir fleksibilitet i forhold til plassering av gardinhøydene, der valg av to ulike tekstil-kvaliteter i tilnærmet lik farge også gir et spennende inntrykk.

 

 

Foto: Fargerike

 

 

Foto: Fargerike

 

Restauranten har, liksom navnet sier, hentet sin inspirasjon fra skogen og lukten av einer. Skogstemaet er hentet igjen både i menyen, samt i valg av farger, møbler og interiør, som henter igjen skogens varme, lune og gode stemning. 

Den gamle potetkjelleren er også blitt tatt i bruk som vinbar, med det passende navnet Einbar, og den har beholdt sine vakre, buede hvelver. Vinbaren er innredet med tekstiler i brente toner, og lokalet er holdt i varme brunfarger og terrakotta.

 

 Foto: Fargerike

 

Møbler og interiør av interiørarkitekt og designer Lars Ernst Hole for Holedesign AS

Fargesetting og foto av Fargerike. Årets Farge 2019 fra Fargerike, Sølvgrønn FR1460