Close
Søk
Filters

GARDINBÅND

 

        

Valg av riktig gardinbånd avhenger både av gardinens egenskaper og funksjon, samt av trender. Båndene er praktiske siden de har to eller flere rader med lommer, og som gir stor fleksibilitet når gardinen skal henges opp med gardinkroker.

Bånd av typen automatbånd har et fast stoff-forhold (rynkeforhold), som angir forholdet mellom det ferdig rynkede stoffet og totalbredden på stoffet som benyttes. Eks.; stoff-forhold 1:2,5 betyr at til en gardin med ferdig bredde på 100 cm må det benyttes tilsammen 250 cm stoff. Genererelt gjelder at jo tynnere stoffer, jo høyere stoff-forhold bør benyttes.

Gardinbånd med et variablet stofforhold kalles universalbånd, og betyr at rynkingen kan varieres og rynkes etter eget ønske, og uten et fast stoff-forhold.

     

 

Wave- og bølgebånd

Moderne, bølgeformede folder 

Wavebånd er et trendriktig bånd som brukes der gardinen skal henges på gardinskinner under selve skinnen.

 • Wavebåndet Eliza er et automatbånd som enkelt rynker opp wave-folden når båndet trekkes sammen
 • Båndet Nova benyttes med wave-glidere på snor, og gir en valgfri størrelse på bølgene

Rynke- og dekorbånd

Uendelige muligheter for vakre folder 

Rynkebånd deles i to grupper; Automatbånd danner en fold med jevne, faste mellomrom, mens universalbånd har variabel rynking, og rynkes til ferdig bredde etter eget ønske.

 • Gardinbånd gir mange ulike typer folder, fra blyantfold til kreative vifte- og platefold
 • Valg avhenger både av funksjon, ønsket fylde og stofftykkelse

Kanal- og stangbånd

Bølgeform med gardinen tredd rett på stangen

Kanalbånd eller stangbånd gir en lekker, bølgeformet fold. Båndet har hemper på baksiden, som gjør at gardinen henger inne på selve stangen uten bruk av gardinkroker.

 • 2 ulike bånd-bredder avhengig av gardinstangens tykkelse
 • Gardinstangen blir enkelt tredd gjennom hempene

Bånd til liftgardiner

Liftgardiner med ulike foldetyper

Liftgardiner med en myk, soft fold henger helt glatt når den henger helt ned. For å få en en hard, fast fold brukes derimot spiler og spilebånd med løpegang.

 • Løkkebånd både for søm eller påstrykbart
 • To ulike spilebånd avhengig av spiletykkelse
 • Varioclips og løkkebånd kan brukes for å lage spennende og kreative folder 

Forsterkningsbånd

For en stabil og vakker fold

Forsterkningsbånd kan benyttes sammen med et gardinbånd får å forsterke folden, eller brukes ved påsetting av maljer.

 • Tre ulike bredder fra 80 - 100 mm
 • Påstrykbare og enkle i bruk
 • Zorro maljebånd har ferdige hull til maljer (35,5/55 mm)

Borrebånd og velourbånd

 • Velourbånd for søm, selvheftende med lim, eller påstrykbart
 • Borrebånd for søm eller påstrykbart
Sorter etter
Vis per side

Bånd Bora, Fingerkrok-bånd 70 mm

Bora gardinbånd er et hvitt fingerkrokbånd med bredde på 70 mm. Det har jevnt med lommer hele veien, og syes fast kant i kant med gardinens overkant. Deretter benyttes det fingerkorker i stål med èn til fire fingre for å lage enkle folder (1-finger) eller grupper av folder. Antall fingre på kroken samt avstanden mellom foldene avgjør hvor mye stoff som må benyttes. Gardinbåndet selges i pk à 100 meter, men kan kappes mot et lite tillegg i prisen.
kr 16,00

Bånd Molto, Viftefold 100 mm

Molto gardinbånd er et hvitt automatbånd med bredde på 100 mm. Når de tre snorene på båndet trekkes dannes det automatisk en vifte bestående av 3 folder sammen, og med en fast avstand på 100 mm mellom foldene. 3 lommer til valgfri feste av rynkebåndskrok. Stoff-forbruket har et fast forhold på 1:2.5 som betyr at for å få en endelig gardinbredde på 100 cm må det beregnes en stoffbredde på 250 cm (samt søm-tillegg). Gardinbåndet selges i pk à 50 meter, men kan kappes mot et lite tillegg i prisen.
kr 32,00

Bånd Blues, Platefold 50 mm

Blues gardinbånd er et transparent automatbånd med bredde på 50 mm. Når de tre snorene på båndet trekkes, dannes det automatisk en flat platefold med en fast avstand på 80 mm mellom midten av foldene. 2 lommer til valgfri feste av rynkebåndskrokene, som festes på høyre og venstre side av hver fold. Stoff-forbruket har et fast forhold på 1:3.0 som betyr at for å få en endelig gardinbredde på 100 cm må det beregnes en stoffbredde på 300 cm (samt søm-tillegg). Gardinbåndet selges i pk à 100 meter, men kan kappes mot et lite tillegg i prisen.
kr 22,50

Bånd Bregenz, Blyantfold var. 100 mm

Bregenz gardinbånd er et transparent universalbånd i bredde 100 mm. Når de fire snorene på båndet trekkes kan avstanden mellom foldene velges etter eget ønske. Dette gir et variabelt stoff-forbruk, dvs. et valgfritt forhold mellom bredde på gardinstoff og endelig gardinbredde. 4 lommer til valgfri feste av rynkebåndskrok. Repitisjon 40 mm. Gardinbåndet selges i pk à 100 meter, men kan kappes mot et lite tillegg i prisen.
kr 33,50

Bånd Pavarotti, Blyantfold 138 mm

Pavarotti gardinbånd er et hvitt bånd med bredde 138 mm. Når de tre snorene på båndet trekkes dannes det en blyantfold som er variabel i avstand inntil 1:3.0. Det betyr at avstanden mellom foldene er fleksiblet og valgfri inntil et stoff-forhold på 1:3.0. Hvis båndet rynkes helt sammen vil en endelig gardinbredde på 100 cm kreve en stoffbredde på 300 cm (samt søm-tillegg). 3 lommer til valgfri feste av rynkebåndskrok. Gardinbåndet selges i pk à 50 meter, men kan kappes mot et lite tillegg i prisen.
kr 87,00

Bånd Stavanger, Blyantfold 26 mm

Stavanger gardinbånd er et transparent universalbånd i bredde 26 mm. Når de to snorene på båndet trekkes kan avstanden mellom foldene velges etter eget ønske. Dette gir et variabelt stoff-forbruk, dvs. et valgfritt forhold mellom bredde på gardinstoff og endelig gardinbredde. 1 lomme til feste av rynkebåndskrok. Gardinbåndet selges i pk à 300 meter , men kan kappes mot et lite tillegg i prisen.
kr 8,50

Bånd Gabriel, Blyantfold 150 mm

Gabriel gardinbånd er et transparent automatbånd med bredde 150 mm. Når de seks snorene på båndet trekkes dannes det automatisk en blyantfold med en jevn avstand på 36 mm mellom foldene. 5 lommer til valgfri feste av rynkebåndskrok. Stoff-forbruket har et fast forhold på 1:2.5 som betyr at for å få en endelig gardinbredde på 100 cm må det beregnes en stoffbredde på 250 cm (samt søm-tillegg). Gardinbåndet selges i pk à 50 meter, men kan kappes mot et lite tillegg i prisen.
kr 90,00

Bånd Karajan, Blyantfold 76 mm

Karajan gardinbånd er et hvitt automatbånd med bredde 76 mm. Når de tre snorene på båndet trekkes dannes det automatisk en blyantfold med en jevn avstand på 20 mm mellom foldene. 8 lommer til valgfri feste av rynkebåndskrok. Stoff-forbruket har et fast forhold på 1:2.5 som betyr at for å få en endelig gardinbredde på 100 cm må det beregnes en stoffbredde på 250 cm (samt søm-tillegg). Gardinbåndet selges i pk à 50 meter, men kan kappes mot et lite tillegg i prisen.
kr 21,00
Fra: kr 2,00 Til: kr 90,00
kr2 kr90