Close
Søk
Filters

GARDINBÅND

 

Valg av riktig gardinbånd avhenger både av gardinens egenskaper og funksjon, samt av trender. Båndene er praktiske fordi de alltid har to eller flere rader med lommer, og som gir stor fleksibilitet når gardinen skal henges opp med gardinkroker.

Bånd av typen automatbånd har et fast stoff-forhold (rynkeforhold), som angir forholdet mellom det ferdig rynkede stoffet og totalbredden på stoffet som benyttes. Eks.; stoff-forhold 1:2,5 betyr at til en gardin med ferdig bredde på 100 cm må det benyttes tilsammen 250 cm stoff. Genererelt gjelder at jo tynnere stoffer, jo høyere stoff-forhold kan det være på gardinbåndet som benyttes.

Gardinbånd med et variablet stofforhold kalles universalbånd, og innebærer at rynkingen kan varieres og rynkes etter eget ønske, og uten et fast stoff-forhold.

Stangbånd i ulike varianter benyttes når gardinen skal tres inn på selve gardinstangen, som er et alternativ til bruk av maljer eller gardinringer. Det finnes også flere typer av wavebånd, som en moderne, bølgeformet gardin som er fin å bruke sammen med gardinskinner.

Sortimentet inneholder også et stort utvalg av bånd og tilbehør til bruk for å sy liftgardiner, samt bånd som benyttes til forsterkning ved påføring av gardinmaljer, samt ulike typer lim- og fikseringsbånd.

Wave- og bølgebånd

Moderne, bølgeformede folder 

Wavebånd er et trendriktig bånd som brukes der gardinen skal henges på gardinskinner under selve skinnen.

 • Wavebåndet Eliza er et automatbånd i to ulike varianter, som enkelt rynker opp wave-folden når båndet trekkes sammen
 • Båndet Nova benyttes med wave-glidere på snor, og gir en valgfri størrelse på bølgene

Rynke- og dekorbånd

Uendelige muligheter for vakre folder 

Rynkebånd deles i to grupper; Automatbånd danner en fold med jevne, faste mellomrom, mens universalbånd har variabel rynking, og rynkes til ferdig bredde etter eget ønske.

 • Gardinbånd gir mange ulike typer folder, fra blyantfold til kreative vifte- og platefold
 • Valg avhenger både av funksjon, ønsket fylde og stofftykkelse

Kanal- og stangbånd

Bølgeform med gardinen tredd rett på stangen

Kanalbånd eller stangbånd gir en lekker, bølgeformet fold. Båndet har hemper på baksiden, som gjør at gardinen henger inne på selve stangen uten bruk av gardinkroker.

 • 2 ulike bånd-bredder avhengig av gardinstangens tykkelse
 • Gardinstangen blir enkelt tredd gjennom hempene

Bånd til liftgardiner

Liftgardiner med ulike foldetyper

Liftgardiner med en myk, soft fold henger helt glatt når den henger helt ned. For å få en en hard, fast fold brukes derimot spiler og spilebånd med løpegang.

 • Løkkebånd både for søm eller påstrykbart
 • To ulike spilebånd avhengig av spiletykkelse
 • Varioclips og løkkebånd kan brukes for å lage spennende og kreative folder 

Bånd til forsterkning

For en stabil og vakker fold

Forsterkningsbånd kan benyttes sammen med et gardinbånd får å forsterke folden, eller brukes ved påsetting av maljer.

 • Tre ulike bredder fra 80 - 100 mm
 • Påstrykbare og enkle i bruk

Borrebånd og velourbånd

 • Velourbånd for søm, selvheftende med lim, eller påstrykbart
 • Borrebånd for søm eller påstrykbart
Sorter etter
Vis per side

Bånd Disco, Blyantfold maxi 100 mm, 1:1.5

Disco gardinbånd er et transparent automatbånd med bredde 100 mm. Når de fire snorene på båndet trekkes dannes det automatisk en blyantfold med en jevn, lang avstand på 110 mm mellom foldene. 4 lommer til valgfri feste av rynkebåndskrok. Stoff-forbruket har et fast forhold på 1:1.5 som betyr at for å få en endelig gardinbredde på 100 cm må det beregnes en stoffbredde på 150 cm (samt søm-tillegg). Veiledende utsalgspris gjelder per meter. Gardinbåndet selges i pk à 50 meter, men kan kappes mot et lite tillegg i prisen.
kr 49,00

Bånd Electra, Pokalbånd 100 mm, 1:2.5

Electra gardinbånd er et hvitt automatbånd med bredde på 100 mm. Når de tre snorene på båndet trekkes dannes det automatisk en pokalfold, med en fast avstand mellom pokalfoldene på 92 mm. 3 lommer for valgfri feste av rynkebåndskrok. Stoff-forhold 1:2.5 innebærer at 250 cm gardinstoff- og bånd gir 100 cm endelig gardinbredde. Veiledende utsalgspris gjelder per meter. Gardinbåndet selges i pk à 50 meter, men kan kappes mot et lite tillegg i prisen.
kr 46,00

Bånd Felizitas, til stang inntil Ø 38mm, 1:2.0

Felizitas gardinbånd er et transparent kanal- /stangbånd i bredde 100 mm, som også er et automatbånd. Båndet har hemper på baksiden med en avstand på 35 mm. Gardinstenger med diameter inntil 38 mm kan henges i hempene, og gir gardinen en vakker "to-delt" blyantfold. Stoff-forbruket har et fast forhold på 1:2.0 som betyr at for å få en endelig gardinbredde på 100 cm må det beregnes en stoffbredde på 200 cm (samt søm-tillegg). Veiledende utsalgspris gjelder per meter. Gardinbåndet selges i pk à 50 meter, men kan kappes mot et lite tillegg i prisen.
kr 55,00

Bånd Indigo, Blyantfold maxi 150 mm, 1:2.5

Indigo gardinbånd er et transparent automatbånd med bredde 150 mm. De seks snorene på båndet trekkes sammen for å automatisk danne en blyantfold der hver fold har en dybde på hele 78 mm (maxi). Foldene har samtidig en jevn, lang avstand på 104 mm mellom foldene. 5 lommer til valgfri feste av rynkebåndskrok. Det er normalt tilstrekkelig å sy to sømmer, èn på hver side, selv om Indigo er et spesielt bredt gardinbånd. Ved vanskelige stoffer, liksom organza og taffeta, kan det sys en midtsøm. Stoff-forbruket har et fast forhold på 1:2.5, som betyr at får å få en endelig gardinbredde på 100 cm, så må det benyttes en stoffbredde på 250 cm (samt søm-tillegg). Veiledende utsalgspris gjelder per meter. Gardinbåndet selges i pk à 50 meter, men kan kappes mot et lite tillegg i prisen.
kr 100,00

Bånd Karajan, Blyantfold 76 mm, 1:2.0

Karajan gardinbånd er et hvitt automatbånd med bredde 76 mm. Når de tre snorene på båndet trekkes dannes det automatisk en blyantfold med en jevn avstand på 25 mm mellom foldene. 8 lommer til valgfri feste av rynkebåndskrok.
kr 30,00

Bånd Karajan, Blyantfold var. 76 mm

Karajan gardinbånd er et hvitt universalbånd i bredde 76 mm. Når de tre snorene på båndet trekkes kan avstanden mellom foldene velges etter eget ønske. Dette gir et variabelt stoff-forbruk, dvs. et valgfritt forhold mellom bredde på gardinstoff og endelig gardinbredde. 8 lommer til valgfri feste av rynkebåndskrok. Veiledende utsalgspris per meter. Gardinbåndet selges i pk à 50 meter, men kan kappes mot et lite tillegg i prisen.
kr 30,00

Bånd Kasatschok, Blyantfold maxi 100 mm, 1:2.5

Kasatschok gardinbånd er et transparent automatbånd med bredde 100 mm. De fire snorene på båndet trekkes sammen for å automatisk danne en blyantfold der hver fold har en dybde på hele 72,5 mm (maxi). Foldene har samitdig en jevn, lang avstand på 95 mm mellom foldene. 4 lommer til valgfri feste av rynkebåndskrok. Stoff-forbruket har et fast forhold på 1:2.5, som betyr at får å få en endelig gardinbredde på 100 cm, så må det benyttes en stoffbredde på 250 cm (samt søm-tillegg). Veiledende utsalgspris gjelder per meter. Gardinbåndet selges i pk à 50 meter, men kan kappes mot et lite tillegg i prisen.
kr 49,00

Bånd Lambada, 2-fold 70 mm, 1:2.0

Lambada F2 gardinbånd er et hvitt automatbånd med bredde 70 mm. Når de tre snorene på båndet trekkes dannes det automatisk en gruppefold bestående av to folder, med en jevn avstand på 88 mm mellom foldene. 6 lommer til valgfri feste av rynkebåndskrok. Stoff-forbruket har et fast forhold på 1:2.0 som betyr at for å få en endelig gardinbredde på 100 cm må det beregnes en stoffbredde på 200 cm (samt søm-tillegg). Veiledende utsalgspris gjelder per meter. Gardinbåndet selges i pk à 50 meter, men kan kappes mot et lite tillegg i prisen.
kr 45,00
Fra: kr 3,00 Til: kr 290,00
kr3 kr290