Close
Søk
Filters

GARDINBÅND

 

Valg av riktig gardinbånd avhenger både av gardinens egenskaper og funksjon, samt av trender. Båndene er praktiske fordi de alltid har to eller flere rader med lommer, og som gir stor fleksibilitet når gardinen skal henges opp med gardinkroker.

Bånd av typen automatbånd har et fast stoff-forhold (rynkeforhold), som angir forholdet mellom det ferdig rynkede stoffet og totalbredden på stoffet som benyttes. Eks.; stoff-forhold 1:2,5 betyr at til en gardin med ferdig bredde på 100 cm må det benyttes tilsammen 250 cm stoff. Genererelt gjelder at jo tynnere stoffer, jo høyere stoff-forhold kan det være på gardinbåndet som benyttes.

Gardinbånd med et variablet stofforhold kalles universalbånd, og innebærer at rynkingen kan varieres og rynkes etter eget ønske, og uten et fast stoff-forhold.

Stangbånd i ulike varianter benyttes når gardinen skal tres inn på selve gardinstangen, som er et alternativ til bruk av maljer eller gardinringer. Det finnes også flere typer av wavebånd, som en moderne, bølgeformet gardin som er fin å bruke sammen med gardinskinner.

Sortimentet inneholder også et stort utvalg av bånd og tilbehør til bruk for å sy liftgardiner, samt bånd som benyttes til forsterkning ved påføring av gardinmaljer, samt ulike typer lim- og fikseringsbånd.

Wave- og bølgebånd

Moderne, bølgeformede folder 

Wavebånd er et trendriktig bånd som brukes der gardinen skal henges på gardinskinner under selve skinnen.

 • Wavebåndet Eliza er et automatbånd i to ulike varianter, som enkelt rynker opp wave-folden når båndet trekkes sammen
 • Båndet Nova benyttes med wave-glidere på snor, og gir en valgfri størrelse på bølgene

Rynke- og dekorbånd

Uendelige muligheter for vakre folder 

Rynkebånd deles i to grupper; Automatbånd danner en fold med jevne, faste mellomrom, mens universalbånd har variabel rynking, og rynkes til ferdig bredde etter eget ønske.

 • Gardinbånd gir mange ulike typer folder, fra blyantfold til kreative vifte- og platefold
 • Valg avhenger både av funksjon, ønsket fylde og stofftykkelse

Kanal- og stangbånd

Bølgeform med gardinen tredd rett på stangen

Kanalbånd eller stangbånd gir en lekker, bølgeformet fold. Båndet har hemper på baksiden, som gjør at gardinen henger inne på selve stangen uten bruk av gardinkroker.

 • 2 ulike bånd-bredder avhengig av gardinstangens tykkelse
 • Gardinstangen blir enkelt tredd gjennom hempene

Bånd til liftgardiner

Liftgardiner med ulike foldetyper

Liftgardiner med en myk, soft fold henger helt glatt når den henger helt ned. For å få en en hard, fast fold brukes derimot spiler og spilebånd med løpegang.

 • Løkkebånd både for søm eller påstrykbart
 • To ulike spilebånd avhengig av spiletykkelse
 • Varioclips og løkkebånd kan brukes for å lage spennende og kreative folder 

Bånd til forsterkning

For en stabil og vakker fold

Forsterkningsbånd kan benyttes sammen med et gardinbånd får å forsterke folden, eller brukes ved påsetting av maljer.

 • Tre ulike bredder fra 80 - 100 mm
 • Påstrykbare og enkle i bruk

Borrebånd og velourbånd

 • Velourbånd for søm, selvheftende med lim, eller påstrykbart
 • Borrebånd for søm eller påstrykbart
Sorter etter
Vis per side

Borrebånd for søm, 20 mm

Borrebånd for påsying i bredde 20 mm. Borrebåndet selges i pk à 25 meter, men kan kappes mot et lite tillegg i prisen.
kr 24,00

Borrebånd selvklebende, 20 mm

Selvklebende borrebånd med lim i bredde 20 mm. Borrebåndet selges i pk à 25 meter, men kan kappes mot et lite tillegg i prisen.
kr 44,00

Løkkebånd Pan for søm, 18 mm

Pan løkkebånd er et transparent bånd som skal syes på liftgardinen, og er i bredde 18 mm. Båndet har løkker med en fast avstand på 75 mm mellom hver, der valg av avstand mellom løkkene bestemmer dybden på folden. Veiledende utsalgspris gjelder per meter. Løkkebåndet selges i pk à 200 meter, men kan kappes mot et lite tillegg i prisen.
kr 17,50

Løkkebånd Pan, påstrykbart 18 mm

Pan løkkebånd er et transparent bånd som skal syes på liftgardinen, og er i bredde 18 mm. Båndet har løkker med en fast avstand på 75 mm mellom hver, der valg av avstand mellom løkkene bestemmer dybden på folden. Bruk dampjern både på tekstil og for påføring av båndet. Båndets hefteevne avhenger av tekstilens overflate og behandling, og på "vanskelige" tekstiler vil det kunne være nødvendig å sy i tillegg. Veiledende utsalgspris gjelder per meter. Løkkebåndet selges i pk à 100 meter, men kan kappes mot et lite tillegg i prisen.
kr 43,00

Spilebånd Hestia, inntil Ø 4mm

Hestia spilebånd er et transparent bånd som har en kanal for insetting av liftspiler med en diameter inntil Ø 4mm. Spilebåndet er i bredde 17 mm, og skal syes på med 1 søm. Veiledende utsalgspris gjelder per meter. Spilebåndet selges i pk à 100 meter.
kr 22,00

Velourbånd for søm, 20 mm

Velourbånd for påsying i bredde 20 mm. Borrebåndet selges i pk à 25 meter, men kan kappes mot et lite tillegg i prisen.
kr 19,00

Velourbånd påstrykbar, 20 mm

Velourbånd for påstrykning i bredde 20 mm. Bruk dampjern både på tekstil og for påføring av båndet. Båndets hefteevne avhenger av tekstilens overflate og behandling, og på "vanskelige" tekstiler vil det kunne være nødvendig å sy i tillegg. Velourbåndet selges i pk à 25 meter, men kan kappes mot et lite tillegg i prisen.
kr 41,00

Velourbånd selvheftende, 20 mm

Selvklebende velourbånd med lim i bredde 20 mm. Båndets hefteevne avhenger av tekstilens overflate og behandling, og på "vanskelige" stoffer vil det kunne være nødvendig å sy i tillegg. Velourbåndet selges i pk à 25 meter, men kan kappes mot et lite tillegg i prisen.
kr 49,00
Fra: kr 3,00 Til: kr 290,00
kr3 kr290