Close
Søk
Filters

Jeg digger de korte...

Jeg digger de korte...

"Jeg digger små, korte gardinstenger" sa Halvor Bakke i Eventyrlig Oppussing, i episoden fra Risvær i Lofoten. Dermed hengte han opp gardinstenger i rustfritt stål i lengder av kun 40 cm på hver side av vinduet, og brukte lekre tekstiler med stålmaljer som siste hånd på verket!

Utgangspunktet var en forholdsvis nybygget, liten hytte ute i havgapet, der våte klar hang til tørk i alle kriker og kroker. Det var en stor jobb som måtte gjøres for å gjøre den lille hytta så praktisk som mulige for familien på seks.

 

 

 

Etter å ha rivd ned vegger og flyttet kjøkkenet, fikk Halvor og teamet hans god plass til en nysnekret spisebenk i hjørnet under vinduet. De satt inn en ny skyvedør som åpnet stuen opp til en stor, ny terrasse på utsiden, og fra den nye sofaen i stuen kan vakre Risvær betraktes! Gardinene i vinduet skal ikke trekkes for, og dermed var det praktisk å benytte gardinstenger i rustfritt stål i lengder på 40 cm, måltilpasset og levert komplett med endekappe og veggholder. 

 

 

 

For ekstra dekor ble det slått på stålmaljer på gardinene, som henter igjen fargen på gardinstangen, og gir gardinene et "ekstra løft".

     
     

 

Fra stuen var det inngang til foreldrenes soverom, der det ble satt inn en praktisk glassvegg- og dør, som åpnet opp hele etasjen og ga lys inn i rommet. Bak glassveggen ble det montert en enkel skinne i taket med gardiner tilsvarende stuegardinene, og disse virket til å mørkelegge rommet om natten og hindre innsyn.

Veldig mange av våre ulike gardinskinner kan benyttes til dette formålet, der valg av skinne vil avhenge av vekten på gardinene som skal henges opp.

 

 

Et fornøyd team kunne invitere eierne tilbake etter fem dager, og de var strålende fornøyd med resultatet, og en praktisk hytte med fantastisk utsikt over det tøffe landskapet!