Close
Søk
Filters

Fyrhotell med Nexty

Fyrhotell med Nexty

 

Ytterst på Helgelandskysten i Nordland, i Rødøy kommune, omtrent 25 km nord for polarsirkelen, ligger Myken. Langt fra fastlandet, på en øy for seg selv, hvor himmel og hav møtes, står Myken fyr, og det er hit Halvor Bakke & Co har tatt turen, i den første episoden av Eventyrlig Oppussing i høst.

Med panoramautsikt kan du nyte midnattssolen på sommeren og det magiske nordlyset på vinteren. Her har Halvor Bakke og oppussingsteamet forvandlet det værbitte fyret til et herlig oppholdssted hvor faktisk hvem som helst kan overnatte. 

 

 

Teamet sto foran litt av en utfordring da de ankom det tomme, gamle fyrhuset ytterst i havgapet. Selv med kun 10 dager til rådighet gikk de igang med oppgaven med stort mot og full av inspirasjon. 

 

 

 

"Det er et fantastisk sted, og vi ønsker å beholde elementer av fyrets historie som et gammelt fiskevær. Dette gjorde vi ved å fylle interiøret med assosiasjoner til havet, blant annet gjennom fargebruken med gjennomgående beige og blå toner", sier Halvor. De valgte en beige fiskebenstapet til stua, ettersom dette rommet gjerne kan være hakket koseligere og lunere enn til eksempel kjøkkenet, men vi beholdt varianter av de samme fargetonene gjennom hele fyret. 

 

 

 

Alle tekstiler og puter ble holdt i maritim stil i lyse beige og blå farger, som inviterer til ro og hygge. Nexty gardinskinner er hengt hele 35 cm over vinduskarmen, - nesten helt opp mot taket, for å gi inntrykk av større takhøyde og bedre romfølelse. Genialt!

 

Nexty gardinskinner måltilpasses etter kundens behov, og finnes i tilsammen 7 ulike farger. Det finnes også mange smarte løsninger til skinnen, blant annet magnetstopperen som festes på skinnen og gjør at gardinen holdes fast til siden inntil den trekkes for, og dermed sikrer maksimalt lysinnslipp gjennom vinduet.

 

Halvor valgte å bruke Nexty skinnen i fargen grå ask fordi den lignet mest på den beige veggfargen. Dette ga et perfekt, harmonisk resultat til rommet, der gardinskinnen "forsvinner" i veggen. Les mer om Nexty gardinskinnen her.

 

 

 

 

Halvor Bakke og teamet har endret det meste i rommet som skulle være fyrets stue. Furugulvet er skiftet ut med en lysere parkett. Taket er malt i en hvit fargenyanse som gjør at rommet virker større. Brystpanelet i furu er tatt bort og veggene er malt i en lys, men rolig fargenyanse.Stilen er rustikk med moderne elementer. Den rustikke stilen ser man spesielt godt i det røffe treverket i skapet i stuen, de jordfargede elementene, og bruken av materialer som ull og keramikk. 

 

Blåfargen er brukt både i stuen og på kjøkkenet, i puter, glassvaser og i selve kjøkkeninnredningen. 

 

 

 

  

Kjøkkenet var lyst, med hvite skap og elementer i furu. Gulvet har også her blitt byttet ut og veggene har fått veggpanel i samme farge som veggene i stuen. Taket er malt hvitt og mye av kjøkkeninnredningen er fjernet til fordel for en mer åpen løsning.

 

 

 

 

Både kjøkken og spiseplass har fått skreddersydde 1700-talls liftgardiner fra Toso, som passer perfekt på alle hytter, - både ved sjøen og på fjellet! Halvor valgte å bruke naturfarget snor skinnstropper, men her finnes det mange valgmuligheter som kan tilpasset tekstil og interiør. Les mer om 1700-talls liftgardiner fra Toso her.

Toso 1700-talls liftgardiner bidro til å beholde det nostalgisk uttrykket og fyrets historie som et gammelt fiskevær, og det fikk en lun og varm atmosfære.