Close
Søk
Filters

Vakkert & velbevart!

Vakkert & velbevart!

 

Det idylliske landstedet "Øiesten" på Larkollen har vært i familien Ottho sitt eie i mer enn 100 år. Da fjerde generasjon skulle overta, var det tid for en omfattende renovering. Resultatet ble fantastisk!

 

 Foto; @ingerfotos

 

Familien hadde et stort ønske om å bevare eller gjenskape mye av de originale bygningsdetaljene, noe som krevde en ekstra innsats. Likeledes var fargevalgene i innredningen en lang prosess, da familien egentlig ønsket en rolig og dus fargepallett. Huset hadde imidlertid alltid vært utstyrt med "mye" farger, i både kraftige og tildels sterke valører. Løsningen ble en herlig balanse av duse farger kombinert med sommerfriske nyanser.

 

Familien valgte å kombinere lange gardiner med gardinstenger i treverk i fargene "drivved grå" og "antikk hvit", tilpasset fargevalgene i de ulike rommene.

 

Foto; @ingerfotos

 

I stuen er det benyttet Toso liftgardiner med snorbetjening, der de blå-grønne fargene går igjen både i tekstilen og i det vakre speilet fra ca. 1780, som familien har arvet.

 

 Foto; @ingerfotos

 

Duse gardiner i ulike lin- og bomullskvaliteter er benyttet til alle liftgardinene på landstedet, og alle henter igjen hovedfargen i det enkelte rommet, - fra støvete lilla-farger til blått og grønt.

 

Det nye kjøkkenet er etablert der det tidligere var soverom, og samtilige vinduer er byttet ut, samtidig som alt av listverk er fornyet som kopier av de originale.

 

 

Foto; @ingerfotos

 

 

 

 

Toso liftgardiner med hvitt snortrekk er benyttet også i "det blå" soverommet, med vakre, duse tekstiler som henter igjen blåfargen i rommet.