Close
Søk
Filters

Enkelt med maljer

 

Toso Norge fører maljer som garantert løser utfordringene dine!

 

Vi har Norges største fargeutvalg, og tilbyr to ulike sortiment av maljer; Plast eller stål. Plast er enklest å bruke fordi de to delene bare presses sammen uten bruk av verktøy. Dekorringer eller maljer i plast finnes tilgjengelig i 4 ulike størrelser (tilpasset dimensjon på stangen) og totalt 16 forskjellige farger. Den samme maljen kan brukes på alle stofftykkelser!

Avstanden mellom maljens to halvdeler kan justeres fra 4 mm til 0 mm, og klemmes enkelt sammen for hånd. Prøv for eksempel sidegardiner med maljer der maljene oppleves som dekor og tilpasses farge på stang, stoff eller interiør! Våre maljer kan håndvaskes eller vaskes i vaskemaskin på maks 30° C, gjerne med bruk av vaskepose (men de må ikke renses).

 

Stålmaljer

Våre maljer i stål finnes i to ulike størrelser (40 mm og 50 mm innvendig mål), samt i hele 7 ulike farger. Maljene påføres enklest ved bruk av en stansepresse, og vi tilbyr et komplett sortiment av dette. Alternativt kan maljene bankes på med hammer.

 

Bruk av riktig verktøy

Stoffet bør stabiliseres med et forsterkningsbånd, som settes på først. Hull i stoffet ved bruk av hulltagningsverktøy med repitisjonsring, som sikrer jevn avstand mellom hullene.

For å forenkle arbeidet med å lage hull i stoffet finnes et unikt stanseverktøy, som samtidig sikrer at avstanden mellom hullene/repetisjonene blir nøyaktige og like. Verktøyet består av 2 deler; en basemaskin til hull Ø 40 mm (maljer Ø 35,5/55 mm), og en pressemaskin med arm. Det finnes tilgjengelig ekstrautstyr til stanseverktøyet som gjør det mulig å lage alle andre hullstørrelser også.

Bruk alltid et jevnt antall maljer på hver gardinhøyde. Vi anbefaler 8 maljer til en gardin med bredde 130 cm. Den første og den siste maljen bør plasseres ca. 30 mm fra gardinens utvendige sømkant.

 

På bildet øverst er maljene tilpasset gardinstangen - en sort stålstang i serien Lux - med sort endekappe og moderne veggholder i sort.

 

Les mer om produktene her