Close
Søk
Filters

SØMTILBEHØR

 

Å lykkes med å få en riktig sydd gardin tilpasset formål og bruksmåte krever kunnskap, og alle våre forhandlere benytter systuer som har spesialkunnskap om søm. 

For å sikre et best mulig resultat  brukes et bredt utvalg av tilbehør til å sy og feste gardinbåndet, henge gardinen i skinnen, samt for å sørge for at gardinen enkelt kan trekkes for eller fra.

Gjeldende standard om barnesikring av gardinoppheng skal forhindre fremtidige ulykker, og alle våre produkter leveres med en barnesikringsløsning som er tilpasset produkt og betjeningstype, slik at reglene kan overholdes.

 

Gardinkroker

Gardinkroker festes i lommene på rynkebåndet, slik at gardinen henger pent under skinnen. Sortimentet består av;

 • Enkle gardinkroker i plast eller stål
 • Doble foldekroker som festes med "ett ben" i lommen på hver side av folden
 • Fingerkroker i stål med 1-4 fingre, som benyttes for å lage enkle folder og gruppefolder
 • Rynkebåndskrok for påsying med justèrbar hekte til faste legg

Kroker og gardinholdere

Omtagskrok og gardinholdere benyttes for å feste gardinen til siden. Krokene kan også benyttes til andre løsninger, og sortimentet består av;

 • Omtagskroker og liljekroker i ulike typer og størrelser
 • Snoromtag i 6 ulike farger til 1700-talls liftgardiner
 • Gardinholdere i metall med ulik finish

Blybånd og blylodd

For å få ekstra tyngde og avslutning på gardinene legges bly inne i fallen. Disse leveres i ulike typer og med forskjellig gram-vekt;

 • Blybånd er en "strømpe" med små blylodd i 4 tyngder (25g - 100g)
 • Blystrips på rull i bredde 1 cm som er myk og kan bøyes til etter foldene på gardinen
 • Blylodd for innlegg fall i 3 tyngder (13g - 50g)

Fikseringstape

Ulike typer av fikseringstape benyttes avhengig av ønsket påsettingmåte på gardinen;

 • Bredder fra 10 til 20 mm
 • Ensidig eller dobbeltsidig tape
 • Fikseringsfleece

Nyttig tilbehør

Det finnes ulike produkter som benyttes som sømtilbehør for å forbedre og forenkle gardinen;

 • Snorsamler samler alle løse tråder fra gardinbåndet, og henges usynlig bak gardinen i en krok
 • En førerstang i plast eller metall brukes for å trekke gardinen frem og tilbake uten belastning/berøring av stoffet
 • Barnesikring av kjeder og snorer til bruk med rullegardiner og liftgardiner (leveres alltid med produktene)
Sorter etter
Vis per side

Blystrips, hvit 115 cm

Blystrips i bredde 10 mm leveres i ruller a 115 cm lengde, og kan klippes av og legges inn i fallen på gardinen for å få en perfekt, tilpasset avslutning. Stripsen er såpass myk at den kan bøyes til etter foldene på gardinen. Blystripsen kan også legges inn i hele gardinbredden ved bruk av sidegardiner som ikke skal trekkes for.
kr 160,00

Blybånd 25 g

Blybåndet består av en hvit "strømpe" med små blylodd i tyngde 25 gram, og leveres i rull a 50 meter. Båndet legges inne i fallen, og benyttes for å gi gardinen en ekstra tyngde, slik at den henger penere. Veiledende utsalgspris gjelder pr meter. Finnes i 4 ulike typer; 25 gram, 35 gram, 50 gram og 100 gram.
kr 15,00

Blybånd 35 g

Blybåndet består av en hvit "strømpe" med små blylodd i tyngde 35 gram, og leveres i rull a 50 meter. Båndet legges inne i fallen, og benyttes for å gi gardinen en ekstra tyngde, slik at den henger penere. Veiledende utsalgspris gjelder pr meter. Finnes i 4 ulike typer; 25 gram, 35 gram, 50 gram og 100 gram.
kr 21,00

Blybånd 50 g

Blybåndet består av en hvit "strømpe" med små blylodd i tyngde 50 gram, og leveres i rull a 50 meter. Båndet legges inne i fallen, og benyttes for å gi gardinen en ekstra tyngde, slik at den henger penere. Veiledende utsalgspris gjelder pr meter. Finnes i 4 ulike typer; 25 gram, 35 gram, 50 gram og 100 gram.
kr 26,00

Blybånd 100 g

Blybåndet består av en hvit "strømpe" med små blylodd i tyngde 100 gram, og leveres i rull a 25 meter. Båndet legges inne i fallen, og benyttes for å gi gardinen en ekstra tyngde, slik at den henger penere. Veiledende utsalgspris gjelder pr meter. Finnes i 4 ulike typer; 25 gram, 35 gram, 50 gram og 100 gram.
kr 50,00

Blylodd 13 g

Hvite blylodd med vekt 13 gram har en lengde på 37 mm og bredde på 10 mm. De benyttes som innlegg i fallen for å få ekstra tyngde og avslutning på gardinen. Blylodd finnes i tre ulike tyngder; 13 g, 25 g og 50 gr.
kr 9,00

Blylodd 25 g

Hvite blylodd med vekt 25 gram har en lengde på 57 mm og bredde på 10 mm. De benyttes som innlegg i fallen for å få ekstra tyngde og avslutning på gardinen. Blylodd finnes i tre ulike tyngder; 13 g, 25 g og 50 gr.
kr 17,00

Blylodd 50 g

Hvite blylodd med vekt 50 gram har en lengde på 77 mm og bredde på 10 mm. De benyttes som innlegg i fallen for å få ekstra tyngde og avslutning på gardinen. Blylodd finnes i tre ulike tyngder; 13 g, 25 g og 50 gr.
kr 26,50
Fra: kr 1,00 Til: kr 845,00
kr1 kr845